Trapí vás zablokované rameno, bolesti v kříži či ostatní problémy se zády?


Desatero masáží

19.09.2013 13:12

Desatero správné masáže

 

1.     Před masáží 1,5 hodiny nejezte hlavní jídlo. Avšak, příjemnému a plnohodnotnému zážitku z masáže nepřidá, když vám kručí v břiše. Pomůže ovoce nebo malá tyčinka.

2.     Osprchujte se. Kožní póry se otevřou a lépe přijmou účinné látky obsažené v masážním prostředku. Zároveň je to z hygienického hlediska ohleduplnější vůči masérovi.

3.     Váš masér by se mněl zeptat na váš aktuální zdravotní stav, i problémy s krevním tlakem, zlomeniny, operace, osteoporózu. V některých případech by měl doporučit konzultaci s vašim ošetřujícím lékařem ohledně vhodnosti masáže.
V PŘÍPADĚ, ŽE MÁTE ALERGII NA LÁTKU, KTERÁ BY MOHLA BÝT OBSAŽENA V MASÁŽNÍM PROSTŘEDKU, UPOZORNĚTE NA TUTO SKUTEČNOST.

4.     Ujasněte si s masérem, co vás trápí, kterou část těla chcete namasírovat…

5.     Sundejte si hodinky, řetízky, náramky, náušnice. Odložte si tak, aby vás nikde nic netlačilo a netahalo, jde o vaše pohodlí. Pamatujte, že dobrý přístup k masírované oblasti je klíčový pro účinnou masáž. Masér je profesionál a nemasírované části těla by měl přikrýt.

6.     Máte oblíbenou hudbu, u které se vám nejlépe relaxuje? Přineste ji s sebou. Když to technické možnosti dovolí, určitě vám ji váš masér rád pustí.

7.     Už nic nebrání tomu, abyste naplno relaxovali a vychutnali si svoji masáž. V případě, že vám je nějaký hmat z osobního hlediska nepříjemný, řeknete to. Komunikace je velice důležitá. Masér mnohé vycítí, ale ne vždy.
Nebraňte se projevům úlevy jako jsou slzy nebo vzdychy. Neboť tak uvolníte vnitřní napětí, což se odrazí i na vašem těle. A vy jste se přece přišli napětí zbavit.
Chce se vám spát? Spěte. Spánek je většinou stavem nejhlubší relaxace a regenerace. Nebojte se, masér bude v masáži pokračovat. Váš spánek je pro něj důkaz vaší důvěry a to je veliká odměna.

8.     Po masáži je vhodné si tak na 20 minut zdřímnout. Ne vždy je to však z časového hlediska možné. Dohodnete si návštěvu maséra u Vás doma. V domácím prostředí se relaxuje lépe a z masážního stolu můžete jít rovnou do postele nebo svého oblíbeného křesla. Také účinek masáže se při dojíždění zmenšuje. A přiznejme si, představa ztraceného času a nepohodlí při cestování MHD nebo ucpané cesty nás často odradí od toho, co jinak máme rádi.

9.     Po masáži alespoň půl hodiny nejezte, nepijte alkoholické nápoje, kávu, čaj.

Nejdůležitější je pravidelnost návštěv, nezapomeňte si zamluvit další termín.

—————

Zpět